До 34 градуса днес, гръмотевични бури се очакват в Западна България

В събота валежите ще бъдат често явление

07.07.2023 | 07:20 Редактор: Михаела Димитрова

Петъчният ден стартира с минимални температури от 17 до 23 градуса. Преди обед ще има разкъсана облачност над западните и централни райони, а на изток ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността ще се увеличава и в източната половина на страната ще превали и прегърми. Гръмотевични бури се очакват в Западна България.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 34 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието времето ще бъде предимно слънчево до обяд. Въпреки очакванията за следобедни валежи, на морето ще бъде топло с температури от 31 до 33 градуса. Морската вода е с температура 22-23 градуса на север, а на юг 24-25 градуса.

Над планините ще има значителна облачност и времето следобед няма да бъде подходящо за разходки. Очакваме по-късно валежи и гръмотевици. 

В събота валежите ще бъдат често явление, ще бъдат придружени от захлаждане с очаквани дневни температури от 23 - 29 градуса. В неделя времето ще бъде ветровито и хладно за юли. Валежи не се очакват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.