"Първи осъдихме военната агресия на Русия в Украйна": ДПС се похвали пред Зеленски

Лидерът на партията пожела на украинския президент в най-скоро време страната му да стане член на НАТО

06.07.2023 | 19:46 Редактор: Вяра Димова

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, народният представител Делян Пеевски, зам.-председателят на 49-ото НС Филиз Хюсменова и зам.-председателят на "Движението" Йордан Цонев се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение в България, съобщиха от ДПС.

"Ние бяхме първата политическа партия, която осъди военната агресия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 г. инициира приемането на специална декларация на българския парламент в подкрепа на Украйна", заяви Карадайъ.

"Сега, когато целият демократичен свят е съпричастен с Украйна, е много лесно да трупаш политически активи с подкрепата си. Но в онзи момент преди почти година и половина имаше много колебаещите се политици и някои от тях предпочитат да не си го спомнят днес", продължи лидерът на ДПС.

Той изтъкна, че ДПС е последователно.

"Винаги в трудни моменти "Движението" посочва правилната посока за развитие", каза Делян Пеевски.

"Така беше и преди 33 години, когато основателят на ДПС и днешен почетен председател д-р Ахмед Доган заяви от трибуната на НС, че пътят на България е членството в Европейския съюз и НАТО", добави още Карадайъ.

Лидерът на ДПС пожела на Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз и припомни, че ДПС е сред инициаторите и вносителите на днешната декларация на Народното събрание за подкрепа на влизането на Украйна в НАТО. 

Снимка: ДПС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Смях
преди 10 месеца
Как са се строили в очакване да му прислужват! Жалки сте! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ЖОНИ
преди 10 месеца
ТУРСКИТЕ ЧИТАЦИ НЕМА С КАКВО ДРУГО ДА СЕ ХВАЛЯТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ СМЯТАТ ЗА УНИЖЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВАТ С ТЯХ Сигнализирай за неуместен коментар