Бурята в София: За кратко улиците станаха реки, наводниха се подлези

Аварийни екипи са реагирали на сигнали в районите "Овча купел" и "Люлин"

06.07.2023 | 19:36 Редактор: Юлиан Христов

Силна гръмотевична буря, придружена с проливен дъжд, се разрази над София в следобедните часове. За кратко улици се превърнаха в реки, а подлези се наводниха. В социалните мрежи се съобщава за паднали дървета и за спиране на тока на различни места.

Бурята обхвана централните квартали на града. Ключови улици се превърнаха в реки. На телефон 112 са подадени няколко сигнала за паднали дървета, а гръмотевици са паднали върху електрически стълбове.

Аварийни екипи са реагирали на сигнали в районите "Овча купел" и "Люлин".

На места падна и градушка. Преустановено е движението на влаковете в междугарието Костенец – Ихтиман. Вследствие на силната гръмотевична буря е възникнала повреда в контактната мрежа в района на жп спирка Немирово. Създадена е организация за превозване на пътниците с автобуси.

Според метеоролозите разразилата се буря е типично лятна. Добрата новина е, че бурите няма да застигнат Черноморието. Синоптикът Петър Янков предупреди за високи температури и жеги през следващите няколко дни. А на места температурите може да стигнат до 38 градуса.

"Максималната температура в събота ще бъде около 25 градуса, в неделя 26 градуса. Валежите ще бъдат главно в събота, така че неделя е по-подходящ ден за високопланински туризъм и за плажни процедури по нашето Черноморие. В събота ще вали главно в централната част на страната", каза той.

За утре синоптиците прогнозират преминаване на студен фронт, който ще обърне вятъра с по-осезаеми северозападни пориви. А в следобедните часове гръмотевични летни бури ще има в централните и източните райони на страната.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС