Борисов се отказа от имунитета. Партиите: Даде го под натиск

Лидерска среща между партньорите в управлението отново се отложи

05.07.2023 | 13:37 Редактор: Вяра Димова

Месец, след като вече бившият прокурор Иван Гешев официално поиска имунитета на лидера на ГЕРБ и бивш премиер - Бойко Борисов, той доброволно се отказа от него. Новината съобщи самият той в кулоарите на парламента преди очакваната лидерска среща между партньорите в управлението, която отново се отложи.

"Все пак аз съм Бойко Борисов, ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Вярвам на българския съд и на българската прокуратура. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите, решения", заяви Борисов.

"Видяха, че има внесена точка и тя е неизбежна в залата, че ще се гладува този имунитет и вероятно пред страха и позора, пред който ще бъде подложен, в крайна сметка е гласуван имунитета, Борисов си го даде. Той го даде под натиск и ние смятаме това за наш успех", коментира Корнелия Нинова.

"След като 16 години не може да бие ГЕРБ на избори се стигна до ситуация, в която е с 20-ина народни представители в парламента - днес си е отбелязала победа. Не е работа на Корнелия Нинова да коментира бъдещи съдебни решения. Да си гледа партията", посочи Десислава Атанасова.

"Темата с даването на имунитета е изчерпана", каза Делян Пеевски. 

"Един месец стои на първия чин като наказан, влиза първи в зала и изчаква НС да започне. Днес вече Ежко Бежко наостри бодлите и започва да бъде стария Борисов - арогантен, който търси сметка", изрази мнение Радостин Василев.

"Един истински мъж можеше да си подаде имунитета, а не 3 месеца всички да го чакат да си направи правителство, което да го пази", добави Станислав Балабанов.

Днес трябваше да се състои отложената вчера лидерска среща между управляващите партньори, но и днес се отложи, но не стана ясно докога.

"Лидерските срещи не са фиксирани. Могат да се провеждат и по три пъти на ден", обясни Борисов.

"Срещата отново е отложена. Моят призив е да оценим необходимостта от структуриран диалог", каза Христо Иванов.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
справедливост
преди 9 месеца
Зайко Байко - в затвора! Там му е мястото след 13 години грабеж! И разкриване на оф-шорните сметки! Сигнализирай за неуместен коментар