Денков: Всеки бюджет има ограничени възможности, нека се справим с популизма

Премиерът призова членовете на тристранния съвет да се съсредоточат върху истинската картина

03.07.2023 | 11:54 Редактор: Искра Ангелова
Денков: Всеки бюджет има ограничени възможности, нека се справим с популизма

Както всяка година около приемането на бюджета, се появяват много емоции, които често "замърсяват" числата и данните и пречат на най подходящите решения, заяви министър-председателят акад. Николай Денков в началото на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Премиерът призова членовете на тристранния съвет да се съсредоточат върху истинската картина - какво показват числата и какво е постижимо в следващите няколко месеца, с ясното съзнание, че ще имаме време да заложим дългосрочни политики.

"Нямам съмнения, че всеки от вас се опитва да направи най-доброто възможно, но си давам сметка, че всеки бюджет има ограничени възможности", каза премиерът. Той призова членовете на НСТС да отчитат и интересите на другите общности, за които трябва да се грижат, предава БТА.

Премиерът каза, че всички членове на тристранния съвет трябва заедно да търсят експертните данни, решения и правилните дългосрочни политики, защото това е единственият начин да се преборим с популизма.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
крадци
преди 9 месеца
Оставка на финансовия министър, пряко отговорен за най-високата инфлация в България след 1997 г.! Съд за далаверите с газа! Сигнализирай за неуместен коментар