Сигнал в Helpbook: Напаст от крадци в столичен квартал

Движат се по двама или трима, полицията бездейства

30.06.2023 | 20:36 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал в Helpbook: Напаст от крадци в столичен квартал

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, който освен намеса на органите на реда, изисква и внимание от страна на софиянци - напаст от крадци в столичен квартал.

"Зачестиха набезите на крадци по всички етажи в столичния квартал "Дружба 1" и "Дружба 2". Движат се двама или понякога трима млади мъже в късните часове на нощта около 3:00-4:00 часа. Има обрани както първи и втори етажи, така и високите етажи. Явно ползват въжета и други способи. Многократно са викани полицаи от 8-мо РПУ, които идват констатират и нищо не правят. Препоръчват единствено да си слагаме решетки по прозорци и балкони. Дори отпечатъци не взимат. При мен се случи, че крадците си бяха оставили щангата, с която са разбили. Полицаят си я взе с голи ръце, сложи я в куфарчето и си тръгна. Докога ще живеем в такава държава, в която населението е последна дупка на кавала? Моля да се вземат мерки и виновните да бъдат заловени и наказани, както трябва да се случва в една правова държава. В противен случай защо ни е полиция?". Като потвърждение за думите си авторът цитира и и постове в Facebook групата на квартала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 9 месеца
България е лека полека най лошото място за живеене Сигнализирай за неуместен коментар