Кирил Петков пред Politico: Трябва да изгоним руските агенти от българските служби

Първата стъпка е да се промени закона за това кой подписва назначаването на началниците им

28.06.2023 | 16:30 Редактор: Михаела Димитрова
Кирил Петков пред Politico: Трябва да изгоним руските агенти от българските служби

България да изчисти службите си за сигурност от руски агенти, ако иска да изкорени корупцията и организираната престъпност. Това заяви пред Politico съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му българските служби имат остра нужда от реформиране. "Агентите на българската Държавна сигурност са създали мощна мафия, занимаваща се с изнудване, наркотици и търговия с оръжие, и която все още има широко влияние върху националната политика и съдебната система", казва още Петков. 

Брюкселското издание отбелязва, че службите са в прерогативите на президента Радев, който е смятан за "проруски настроен", и добавя, че Петков иска тези правомощия да бъдат в ръцете на парламента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
Всичко срещу К.П. и "свещеното" му посолст??? се трие. Пълен медиен слугин??. После :"България е демократична европейска държава". Сериозно ли? Щом напишеш нещо срещу обслужващите чужди интереси политици, веднага трият коментара. Свобода на словото ли е това или фаши????? Сигнализирай за неуместен коментар