Северозападна България да се готви за силни гръмотевични бури, на морето - слънце

След четвъртък се очаква повече слънце

28.06.2023 | 07:20 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с облачно време. От запад на изток бързо ще премине облачна вълна, носейки превалявания в северозападните и североизточни части от страната. Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

Над страната преди обед облачността ще бъде разкъсана в северните райони, докато на юг времето ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци в западните и централни части в следобедните часове с превалявания и прегърмявания, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Силни гръмотевични бури се очакват в северозападните части от страната. Интензивни валежи ще има в Дунавската равнина в района на Русе и Стара Загора.

Максималните температури ще бъдат от 27 до 34 градуса. 

Над Черноморието преди обед ще бъде предимно слънчево с разкъсани облаци над северното Черноморие.  Облаците ще се увеличават и късно следобед ще превали дъжд.

Максималните температури на въздуха по морето ще бъдат от 26 до 29 градуса, а на водата от 22 до 23 градуса. 

В четвъртък ще бъде ветровито с повече облаци по черноморското ни крайбрежие и слаби превалявания, но в петък и събота ще има много слънце, летни температури и следобедни превалявания над планините в Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.