Борис Бонев повежда общата листа за София: Със столицата компромис няма да има

Водачът на листата се зарече, че няма да предаде доверието и надеждите на столичани

27.06.2023 | 20:23 Редактор: Михаела Кирилова
Борис Бонев повежда общата листа за София: Със столицата компромис няма да има

Лидерът на "Спаси София" обяви днес, че ще бъде водач на общата листа за общински съветници в столицата. По думите му "Спаси София" е фундаментална част от обединението, което ще спечели изборите в София още на първи тур.

"Време е да действаме. Казваме стига на това София да е личен банкомат на малцина. София ще бъде град за всички", каза на събитието Борис Бонев. 

“През последните години от "Спаси София" ежедневно се срещахме с нашите съграждани от всички части на София. Познаваме не само проблемите, но имаме и конкретни и работещи решения. С целия си административен и политически опит, който натрупахме, мога с увереност да кажа, че ще се справим. Подготвени сме и софиянци няма да се налага да ни чакат да се учим. От първия ден ще покажем коренна промяна”,  категоричен е Борис Бонев от "Спаси София". 

Според него обединението трябва да спечели мнозинство, за да се избегне блокаж на местния парламент и плаващи мнозинства, които са врата за търгашество.

“Софиянци сме единни, че градът има нужда от визия и честно управление. С този темп на презастрояване и задлъжняване, в София няма да остане нищо за спасяване. Нито паркове, нито жълти павета, нито паметници на културата. Сега е времето за промяна, която да се усети от всички в града”, допълни Бонев. 

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев подчерта, че обединението не е компромис нито с целите на Спаси София, нито с бъдещето на града.

“Ако има някой, който може да свърши тази работа това сме ние. С Васил Терзиев и целия екип, сме отбор, който взаимно се допълва и мотивира. Познавам Васил от години и му гласувам доверие, знаейки че ще се справим. Обещавам да работим по-усилено от всякога и знам, че сме събрали най-добрия екип, който освен почтеност и знание, носи София в сърцето.” - заяви Бонев и се зарече, че няма да предаде доверието и надеждите на столичани.

По думите му "Спаси София" не е създадена, за да се гонят постове, а София да стане по-добро място за живот.

“Ще спечелим битката за София само ако редом с кмета се борят подготвени и смели хора, които да изпълнят конкретните приоритети. Затова аз заставам начело на единната ни листа за общински съветници. Нека историята ни запечата като хората, променили посоката на развитие на София, а не като тези, които я разделиха", сподели общинският съветник. 

“Изградихме конструкция за превръщането на София в красив и уреден град с почтено управление, каквато не е правена досега. Знаем какво ще заварим в общината и колко високи са очакванията на гражданите за смела модернизация на нашия град. Щастлив съм, че приоритетите на Спаси София за инвестиции в кварталите, чист и зелен град, както и честно и прозрачно управление, са приоритетите на обединението за следващия мандат. Ние не искаме невъзможни неща - искаме просто градът ни да е по-добро място за живот. За това сме заедно - да гарантираме, че след 4 години, столичани ще живеем в по-добра София. Убеден съм, че ще спечелим още на първи тур!” - категоричен е водачът на единната листа за общински съвет, Борис Бонев.

Снимка: Пресцентър на "Спаси София"