Денков отговори на Радев за Украйна: Няма как да гледаме отстрани как бият някой до нас

"В България решенията се взимат от парламента и кабинета", заяви премиерът

23.06.2023 | 15:47 Редактор: Искра Ангелова

В България решенията се взимат от парламента и кабинета, така отговори на президента премиерът Николай Денков.

"Ние искаме в момента да гледаме как бият някой до нас, отстрани, а в същото време, когато нас някой ни бие, очакваме тези, които гледаме, да ни защитят. Няма как да стане", подчерта Денков.

"Затова България трябва стриктно да спазва всички изисквания, които следват от това участие, защото тя няма друг по-добър гарант за нейната сигурност", категоричен е премиерът.

"По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Целият демократичен свят помага на Украйна - кой с каквото може. Видях се със зам.-министъра на отбраната на Украйна. И разбрах, че от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна", поясни лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
двоен стандарт
преди 10 месеца
Украйна не е член на НАТО, не е член и на ЕС! Защо да сме длъжни да се месим в проблемите й!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 10 месеца
Българите отговориха на този американски предатавител: Когато УРОДЪТ гейсащ биеше до нас Югославия, защо не помогна, кажи, американски изверг?! Когато УРОДЪТ гейсащ биеше Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Египет, защо не помагаше на битите от УРОДА гейсащ?! гейсащ е световно зло! Сигнализирай за неуместен коментар