Медици от "Майчин дом" към проф. Хинков: Срещу нас се води клеветническа кампания

Тя е сред държавните болници с положителен финансов резултат

23.06.2023 | 15:00 Редактор: Елеонора Танева
Медици от

Медицинският съвет на СБАЛАГ "Майчин дом" се е срещнал с министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков. На нея началниците на всички клиники в най-голямата АГ-болница у нас са изказали притесненията си по повод кампанията, която се води вече повече от месец срещу болницата.

"Изключително сме благодарни на проф. Хинков, който поиска да се види с нас и ни прие в много кратък срок. За нас беше важно пред министъра да защитим както имиджа на "Майчин дом", така и професионализма на всички лекари и акушери, които отдадено работят всеки ден с грижа за пациентите ни. Не можем безмълвно да наблюдаваме организираната клеветническа кампания срещу болницата с най-много раждания, която поема най-тежките случай от цялата страна", каза след срещата зам.-директора по лечебната дейност на "Майчин дом" д-р Веселин Дяволов.  

Лекарите подчертаха, че СБАЛАГ "Майчин дом" е сред държавните болници с положителен финансов резултат и благодарение на ефективното ѝ управление се наблюдава постоянна тенденция към увеличаване на приходите.

В последните две години в СБАЛАГ "Майчин дом" са извършени 25 проверки от НЗОК и Софийската регионално здравноосигурителна каса и няма констатирано нито едно нарушение.  Разпространяваните твърдения за нарушения в дейността на болницата категорично не отговарят на истината. СБАЛАГ "Майчин дом" ще предостави всички нужни документи в защита на осъществената медицинската дейност и с всички законови средства ще защити реномето на най-голямата АГ-болница и своите служители. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)