"Нищо не е забравено! Нищо не е простено!": ВМРО блокира пътя Кюстендил - Гюешево

Повод за протеста е годишнината от отмененото вето за стартиране на преговорите на РСМ

23.06.2023 | 11:44 Редактор: Вяра Димова

От ВМРО блокираха пътя към границата с РС Македония при Гюешево. Протестът е под надслов "Нищо не е забравено! Нищо не е простено!".

Това е основната пътна артерия между София и Скопие. Актът е символичен и цели да покаже, че пътят на РС Македония към Брюксел трябва да бъде спрян, докато езикът на омразата и гоненията срещу македонските българи не бъдат прекратени.

"Предателите, които управляват България, не знаят, че когато ти забият нож в гърба, не се кланяш. Неслучайно на този ден ние сме тук в местността Сенокос. Една година след приемането на позорното френско предложение. Тук, преди 10 г. направихме този паметен знак. Една време тук са се събирали смелите мъже, които са се биели за свободата и българщината в Македония", заяви по време на блокадата почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Той обяви, че днешната акция е предупреждение към националните. "Това е първият ход, който ще предприемем. Чухме от записите им, че се управляват от посолството. Българският народ избира министрите и депутатите си, за да управляват според техните интереси. Слугинажът трябва да приключи. Всички коли на пътя и затваряме пътя за Скопие", настоя още Каракачанов.

Повод за протеста е годишнината от отмененото вето за стартиране на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

"Ние от ВМРО няма да допуснем повече това национално предателство, извършено от 47-ото НС да продължи да пуска отровните си пипала", посочват още от партията.

Снимки: Bulgaria ON AIR