Студен душ за жителите на "Бъкстон": Останаха без топла вода, жалват се на омбудсмана

Само за ден над 100 оплаквания постъпиха при Диана Ковачева, потърпевшите не били предупредени за спирането

21.06.2023 | 19:10 Редактор: Михаела Димитрова

Жителите на столичния квартал "Бъкстон" останаха без топла вода. Само за ден над 100 жалби бяха изпратени от възмутени граждани до омбудсмана. Те твърдят, че "Топлофикация София" не ги е информирала за спирането на водата.

Николай живее в района на спирането. Преди две седмици изненадващо разбира, че няма да има топла вода до 7 юли. "Вече 2 седмици нямаме вода. Няколко дни след това проучих в интернет, официално не са ни предупредили", обясни той.

Стотици са хората в квартала, останали без топла вода. 

"За голямо съжаление, без да ни предупредят. Моята любима "Топлофикация", не я ползвам, ползвам топла вода, плащам за тръби. И сега съм тъжна, защото моят син всеки ден се къпе с ледена вода", сподели жителка на квартала.

Само за ден постъпиха над 100 жалби до омбудсмана Диана Ковачева. В писмо до шефа на столичната Топлофикация Александър Александров тя настоя за компенсации заради ледения душ. 

От "Топлофикация" София в писмена позиция до Bulgaria ON AIR заявиха, че Клиентите на Дружеството са били уведомени своевременно с нарочно съобщение на сайта на Дружеството на 28 май. Временно е преустановено топлоподаването за периода от 12.06.2023г. до 07.07.2023 г.

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Janina2100
преди 10 месеца
От Топлофикация лъжат!! Аз съм жител на квартала и моя блок даже не фигурираше в в съобщението на страницата им!! Сигнализирай за неуместен коментар