Демерджиев към Петков: Не може да назначаваме своите шофьори и фризьори за зам.-министри

Огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО, са 10 човека, заяви бившият вътрешен министър

20.06.2023 | 22:37 Редактор: Елеонора Танева
Демерджиев към Петков: Не може да назначаваме своите шофьори и фризьори за зам.-министри

"За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО, са 10 човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите". Това написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във Facebook профила си. По думите му това е много лош знак към хората в и извън системата и много лош подход, който гарантира провал.

Той коментира и твърденията на Кирил Петков, че "Продължаваме промяната" са вкарали текста за разследване на главния прокурор в Плана за възстановяване и устойчивост и са посяли съдебната реформа.

Демерджиев посочва, че всички законопроекти в тази част на ПВУ са били внесени в МС по времето на последните две служебни правителства от екипа на Крум Зарков и са приети и внесени в Народното събрание именно от техния Министерски съвет, уточнява "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)