Дъждовно време в Добруджа и по морето, температурите скачат до 36 градуса в петък

Облачността ще бъде значителна с разкъсвания следобед на места

19.06.2023 | 07:14 Редактор: Михаела Димитрова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 12 до 19 градуса. Облачността ще бъде значителна с разкъсвания следобед над южните райони. Преди обед ще вали над западните и южни части на страната.

Следобед интензивни валежи се очакват в Добруджа, а на запад дъждовете постепенно ще спират. Максималните температури ще бъдат от 21 до 30 градуса.

Над Черноморието ще се задържи облачно през целия ден с превалявания. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 26 и 28 градуса. Морската вода ще бъде с температура 21 градуса по Северното крайбрежие, до 22 по южното, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините пред обед ще е намалена облачността до значителна над Източна Стара планина, а следобед ще превали слабо с валежи и гръмотевици. Над 2500 м ще провали мокър сняг. Максималните температури ще бъдат около 5 градуса. 

От вторник ще има повече слънце и високи температури. През следващите дни ни очаква типично лятно време. В петък температурите ще достигнат до 36 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.