Срещу военна подкрепа за Украйна: Поход за мир се провежда в София

Хора събират и оръжия играчки в знак на протест

18.06.2023 | 17:53 Редактор: Юлиан Христов
Срещу военна подкрепа за Украйна: Поход за мир се провежда в София

Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да се включат в поредния "Поход за мир", призовавайки страната ни да запази военен неутралитет. 

Мотото на проявата отново е "Не на войната, да на мира", а участниците в нея са се организирали предимно в социалните мрежи. 

"България трябва да си има свои национални интереси и приоритети. Не може да изпраща оръжия и боеприпаси, с което да участва в подклаждането на военни конфликти", каза за БТА участник в демонстрацията. 

Протестиращите събират и оръжия играчки в знак на протест срещу настояването на някои политици България да подкрепя военно Украйна. 

Сред хората, дошли на събитието, се събират подписи за национален референдум, озаглавен от организаторите "България за мир и суверенитет". Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на шествие из София. 

На 21 май участници в шествието "Поход за мир" хвърляха червена боя по сградата "Домът на Европа", в която се помещават представителството на ЕК и бюрото на Европейския парламент. Заради случая бе образувано досъдебно производство. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
Обръщам се към редактора, Юлиан Христов. Можете да си търсите друга професия, защото очевидно не предоставяте достоверна и проверена информация. В качеството си на редактор сте положили мърляво и безделно удостоверение за коректността на статията. Успех в ***.bg дано се намери някой да ви наеме бездарното седалище. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Хаха
преди 10 месеца
Още веднъж до казахме че не сме натовските подложи такива са управляващите те ни жертват за да угодят на господарите си а всеки знае че войната е между САЩ и Русия а Украйна е поредната жертва жалко Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
съгласувани
преди 10 месеца
Долу войнолюбците от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС! Вън служителеите на чужди интереси от управлението! Сигнализирай за неуместен коментар