fallback

Две шествия блокират столицата - "София Прайд" и "Шествие на семейството"

Светият Синов излезе с изявление, осъждащо гей-шествието

17.06.2023 | 14:15 Автор: Юлиан Христов

"София Прайд" и "Шествие за семейството" ще се проведат днес следобед в София.

Началото на парада ще бъде дадено в Княжеската градина пред Паметника на съветската армия, а конкретният маршрут се пази в тайна от съображения за сигурност.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе среща с представители на организационния комитет на "София Прайд" и пое ангажимент за осигуряване на необходимите охранителни мерки.

Светият Синод излезе със специално изявление по повод гей парада. В него се казва, че Светият Синод категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад.

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава", пишат още от Синода.

По традиция в столицата ще има и контрашествие - в защита на традиционните семейни ценности. Шествието започва в този час от пл. "Света Неделя". Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на традиционното семейство.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback