Без рога и уши: Пореден труп на крава бе изхвърлен от морето в района на Черноморец

На място е изпратена техника, с която трупът е изтеглен и предаден за унищожаване

15.06.2023 | 22:03 Редактор: Михаела Димитрова

Пореден труп на крава беше изхвърлен от морето в района на Черноморец. На място е изпратена техника, с която трупът е изтеглен и предаден за унищожаване.

След плажовете Корал и Созопол, труп на крава изплува и край Черноморец. Той беше извозен в късния следобед, а заливът дезинфекциран.

"Става въпрос за един труп на крава, който изплува на брега на Таласакра в понеделник вечер. Общинска администрация от отдел "Екология" организира с екарисажа изнасянето на този труп. Нямаме пасища, този труп дойде от морето, така че не местен", уточни кметът на Черноморец - Росен Деспов.

Трупът на кравата е забелязан от Михаил Панайотов, който подава сигнал на тел. 112.

"Казаха ми, че е трети случай. Гледаха я полицаите. Интересното беше, че няма рога, няма уши. Ако е имало някакъв опознавателен знак на ухото - отсъства. Една от вересиите е, че, ако някой кораб ги е пренасял и те са починали там, просто са ги бутнали в морето", коментира Михаил Панайотов.

Местните се питат обаче, дали трупът не е достигнал до български бряг, вследствие от разрушения язовир "Каховка" в Украйна и да носи зараза.

"Това могат специалистите по морски течения да кажат, тъй като случаите за морски крави, които ми казаха, са в рамките на повече време отколкото според мен стана това", допълни Панайотов.

От Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че кравата е без ушна марка, каквито се поставят на всички животни, отглеждани в ЕС.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.