Гешев: Мафията разполага с политически и медийни ресурси, чрез тях определя дневния ред

Разчита на късата обществена памет и най-вече на изкушенията, подчерта главният прокурор

11.06.2023 | 11:49 Редактор: Вяра Димова
Гешев: Мафията разполага с политически и медийни ресурси, чрез тях определя дневния ред

Отвъд емоциите след 14-часовите изтощителни дискусии, които предизвикаха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на колегите си от ВСС. Те няма да са нещо по-различно и ново от това, което те знаят. Но съм длъжен да напомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не трябва да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, спазваме и гарантираме върховенството на Конституцията и законите на страната. Да пазим независимостта на съдебната система и да не позволяваме външно вмешателство, независимо откъде идва то.

Това каза главният прокурор Иван Гешев. По негови думи нацията става свидетел на безскрупулни опити за погазване на Конституцията и на законите на държавата.

"И моите колеги от ВСС трябва да знаят, че тези опити не са насочени само и единствено към отстраняването на главния прокурор, независимо кой е той. Това е само първата стъпка. Тяхната цел е много по-дълбока, опасна и ретроградна. "Силите на мрака", както аз ги наричам, имат за своя основна цел - чрез финансовите и икономически ресурси, които откраднаха в годините на прехода, и с подкрепата на външни фактори да ни държат в подчинение, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или ако е възможно дори да ни извадят от ЕС и НАТО", коментира Гешев, цитиран от БГНЕС.

Според него мафията днес разполага и с политически, и с медийни ресурси, чрез които определя дневния ред и налага своите престъпни и зловещи намерения.

"Разчита на късата обществена памет и най-вече на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят. На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят. Ако това стане факт, постигат всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и социалния живот дори на своите нечисти цели. Но аз вярвам, че трябва да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му. Вярвам, че ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим!", допълни главният прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
МИКИ
преди 10 месеца
Малко е закъснял този гл прокурор с подобни разкрития.Къде беше до сега? Не знаеше ли че има мафия коя е и тн.Значи не си е вършел работата за която е назначен или е част от същата мафия или подхвърля клевети за да си спаси кожата.Много срамно поведение.Аз лично не му вярвам и смятам че трябва да освободи този пост.Такъв пост е за МОРАЛНИ ХОРА. Сигнализирай за неуместен коментар