"Оставка и НАТО вън": Възраждане" и "Левицата" протестираха срещу правителството

Неговата цел е да унищожи българската държава, каза Костадин Костадинов

10.06.2023 | 18:38 Редактор: Вяра Димова

Четиричасов протест блокира центъра на София. Той бе организиран от третата по големина партия в парламента "Възраждане" - с основното искане за оставка на кабинета "Денков-Габриел". 

Точно в 12 часа симпатизантите на "Възраждане" затвориха бул. "Цар Освободител" и блокираха движението пред Народното събрание. С викове "Оставка" и "НАТО вън", под звука на възрожденски песни, те заявиха искането си за предсрочни избори и край на новоизбраното правителство, защото обслужва чужди интереси.

"Искаме да спрем чернилката, която идва от Европа", каза един от протистиращите.

Към тях се обърнаха лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и народни представители от партията.

"Това е американско правителство. Този окупационен колониален режим не заслужава не 100 дни толерантност, а 100 секунди, защото неговата цел е да унищожи българската държава", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Искаме да покажем, че нямаме никаква търпимост към коалиция между ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и ДБ", посочи депутат от "Възраждане" Даниел Проданов.

В протеста се включиха и от "Левицата". "Подкрепяме оставката на това управление. Ние сме единствената опозиция в момента в България", коментира Светослав Велков.

Протестиращите тръгнаха от сградата на Народното събрание, стигнаха до "триъгълника на властта", минаха през Съдебната палата, а на пешеходната зона на бул. "Витоша" бяха посрещнати от младоженци.

След това шествието премина по булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски". На финала протестиращите за около час блокираха "Орлов мост" 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Bulgaria ON AIR