Много полиция в Дупница за погребението на Ангел Христов

Възможно е да е влязъл в България с документи от държава от Западните Балкани

08.06.2023 | 06:55 Редактор: Тодор Петров
Много полиция в Дупница за погребението на Ангел Христов

Починалият миналия петък Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви, ще бъде погребан днес. Опелото ще се извърши в храм "Свети Георги" в Дупница. 

По предварителна информация близките на Христов са платили целия паркинг пред храма. Очаква се и засилено полицейско присъствие около църквата и градския гробищен парк. 

Проверяват данни, че Ангел Христов е влязъл в България с документи от държава от Западните Балкани. Погребението трябваше да се състои в неделя, но беше спряно от МВР заради започнали досъдебни производства и назначената аутопсия, която показа, че Христов е починал от инфаркт. Резултатите потвърдиха думите на близките. 

Все още остава неясно кога и как Ангел Христов е влязъл в България, като според бившия вътрешен министър Иван Демерджиев със сигурност не е пристигнал със самолет. Неизвестните около смъртта на Ангел Христов стават все повече.

Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, се издирват от 2012 година с червена бюлетина на Интерпол след влязла в сила присъда за рекет и изнудване.

Снимка: БГНЕС