МС реши: Румен Спецов отново е шеф на НАП

Борис Михайлов бе освободен от длъжността заради слаби резултати

07.06.2023 | 16:35 Редактор: Михаела Димитрова
МС реши: Румен Спецов отново е шеф на НАП

Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС.

За ръководител на Агенцията е назначен отново Румен Спецов, съобщиха от правителствения пресцентър.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия "Д. А. Ценов" – Свищов със специалности "Икономика и търговия" и "Вътрешен финансов контрол", Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност "Защита на националната сигурност".

В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. От м. май 2021 г. до м. август 2022 г. заема длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. 

Снимка: БГНЕС