Мария Габриел: Трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС

Иван Кондов към новия външен министър: Би била най-подходяща за МВнР

07.06.2023 | 09:56 Редактор: Вяра Димова
Мария Габриел: Трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС

Всички заедно трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при приемането на поста в МВнР.

Иван Кондов предаде поста от служебен министър на външните работи на Габриел по време на официална церемония в МВнР.

"Изключително щастлив съм, че имам честа да посрещна такъв доказан професионалист и експерт като Мария Габриел, която би била най-подходяща за МВнР", каза Кондов.

От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел благодари на Иван Кондов за ползотворния разговор. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.

"За мен е чест, че мога да разчитам на вашата експертиза, опит и желанието ви, всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности", заяви Мария Габриел.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Мария
преди 10 месеца
И каква е ролята на България в ЕС и по света- да оглавява всички негативни класации? Какво ще отстоява- престижното място на страната ни като държава от третия свят? Прехвалената Европа как допусна и подкрепя правителство в "цивилизована" България, в което участват лица, признали за намерение да вършат престъпления, след като се домогнат до властта, както и за подмяна на изборния резултат "през Президента". Това ще се случи ли в нормална държава, освен в "демократична" България ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Милосърден Ангел
преди 10 месеца
Глупостта не стои по дърветата, а в ума на хората... Сигнализирай за неуместен коментар