Лют скандал между "Възраждане" и ПП-ДБ в парламента

Росен Желязков прекъсна за кратко заседанието

31.05.2023 | 10:14 Редактор: Михаела Димитрова
Лют скандал между

Със скандал започна днешното пленарно заседание. В декларация от парламентарната трибуна председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова мандата за съставяне на правителство да бъде върнат незабавно, а втората политическа сила - "Продължаваме промяната - Демократична България" да бъде "забранена като заплаха за националната сигурност".

Повод за искането му стана вчерашното изслушване на ръководителите на службите за сигурност и изнесените от тях данни.

"Най-доброто решение, което може да се случи, е мандатът да бъде върнат незабавно. Защото тази формация няма моралното право да представлява никого вече, освен посолството и посолствата, с които съгласува своите кадрови решения и назначения. И същите тези хора, които превърнаха националното предателство в еталон за морал, чест и доблест в кавички, да  бъдат така добри да излязат пред своите избиратели", каза Костадинов от трибуната на НС.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов определи казаното като "фашистка пропаганда" и се обърна към председателя на парламента.

"Апелирам да прекъсвате всякакви опити за подобна фашистка пропаганда, които се правят от страна на "Възраждане". Никой не дава право на г-н Костадинов да дава квалификации на когото и да е", каза Иванов, цитиран от БНР.

Последва размяна на реплики от място. За да овладее напрежението, председателят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна за кратко заседанието.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ванката
преди 10 месеца
хвани едните, удари другите е работата. Костадинов хич не го слуша главата, ама и коалицията е ...една коалиция... Сигнализирай за неуместен коментар