Карадайъ: Рамбовци кроят разрушителни планове, държавата се разпада

Според лидера на ДПС е задължително да има правителство.

31.05.2023 | 09:41 Редактор: Михаела Димитрова
Карадайъ: Рамбовци кроят разрушителни планове, държавата се разпада

Ситуацията е много сериозна. Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Народното събрание.

"Наблюдаваме война между институциите. Наблюдаваме и война между различните власти. От политическа гледна точка в тази ситуация и политическа целесъобразност може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи", каза Карадайъ.

По думите му формулата за излизане от кризата е на първо време да се пресече деинституционализацията на държавата. Според него е задължително да има правителство.

"От кого? От рамбовци, които няколко души, пак през вас през медиите разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията. От рамбовци, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните органи, а самите те правят и кроят планове как да разрушават службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно-политически инструмент и вие се правите, че за вас нищо не се случва в държавата и тези хора трябва да ги овластите. Аз не мисля, че такъв тип хора трябва бъдат овластени", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от "Фокус".

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
И ДПС искат участие във властта.В противен случай няма да се реализира съдебната реформа. Сигнализирай за неуместен коментар