Ежедневен тормоз: Силна музика и редовни сбивания от заведение в "Разсадника"

Helpbook: Положението е нетърпимо, а институциите са незаинтересовани

30.05.2023 | 22:47 Редактор: Анисия Иванова
Ежедневен тормоз: Силна музика и редовни сбивания от заведение в

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за ежедневния тормоз, на който са подложени живущите в жк. "Разсадника" в София. Заведение със силна музика и редовни сбивания всяка вечер нарушава спокойствието на живущите.

"Обръщам се към вас във връзка с постоянното погазване на НАРЕДБАТА за обществения ред на територията на Столична община от страна на заведение "Ресторантчето", находящо се ж.к. "Разсадника" - Коньовица". Положението в квартала вече е нетърпимо, а незаинтересоваността на институциите е плашеща. Много често се случва целият квартал да се оглася от неистов шум от музика, крещене, виене и т.н. в рамките на деня и след 22:00 ч.

Многократно жители на квартала подаваме сигнали на тел.112, като единственото, което понякога и то в редки случаи се случва, е да дойде полицейски патрул, след чието посещение временно се преустановява шумът и след малко се започва отново.

Масовите сбивания са често срещано явление, а кварталът се оглася от неистови викове и псувни в малките часове на деня. (Лесно може да се направи справка в РУ на СДВР на колко такива сигнали са се отзовали и в кои часове на денонощието).

Тъй като ситуацията вече е нетърпима, бих желал да ви информирам от името на живущите, че очакваме да се вземат необходимите мерки за това този тормоз и абсурд да престане завинаги. Ние сме в недоумение как това заведение е получило разрешение за съществуването си в това междублоково жилищно (да жилищно!) пространство и следващата ни стъпка ще бъде да изискаме детайлна проверка от всички компетентни органи на това!

В случай, че не се вземат съответните мерки, ние, живущите в квартала, ще съберем подписка за незабавното му премахване и ще се съберем на протест, който ще продължи, докато не започнат да се спазват законите и наредбите на територията на Общината, както прави всеки един от нас", завършва сигналът.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: БГНЕС