Денят започва със слънце, следобед - дъжд и гръмотевични бури

Максималните температури ще са от 20 до 26 градуса

29.05.2023 | 07:08 Редактор: Вяра Димова

Днешният ден ще започне с минимални температури от 12 до 17 градуса, по Черноморието до 16-17. Преди обед облачността над западните части от страната и по Черноморието ще бъде значителна, а в централните части ще бъде предимно слънчево. Бързо облаците ще се увеличават. По морето ще превалява.

Следобед ще вали и прегърмява в цялата страна, главно в югозападните и североизточните райони има условия за силни гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 20 до 26 градуса, по Черноморието до 22-24.  

Над планините следобед билата и върховете ще бъдат в облаци с валежи и гръмотевици над Рила и Пирин, а на височина над 2500 м ще има валежи от дъжд и сняг, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник следобедните валежи ще продължат да бъдат често явление у нас, като повече ще гърми в западните и централните райони. От сряда ще захладнее с повече валежи и гръмотевици в Западна България.

В четвъртък ще превалява в югозападните райони, а на изток облаците ще намаляват до слънчево. Температурите през деня ще достигат до 19-24 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.