Донев каза какво става с бюджета: Видяхме уродливото намерение за взимане на държавата на концесия

Българските служби не са наши или на президента, подчерта служебният премиер

28.05.2023 | 13:31 Редактор: Елеонора Танева

Съставянето на редовно правителство с втория мандат е изключително важно за българските граждани. Това каза служебния премиер Гълъб Донев. Той коментира записите от срещата на "Продължаваме промяната" и ще има ли държавата бюджет.

Според служебния премиер Гълъб Донев държавата трябва да излезе от ледниковия период, който започна със замразяването на преговорите вчера. 

"Силно се надявам да има втори кабинет, да има редовен кабинет. Това, което излезе от тези записи, е един политически цинизъм. Както може да се пошегуваме - може да бъде обрисуван с алабализми, но всъщност показва уродливото намерение за взимане на държавата на концесия. Българските служби не са наши или на президента, те са български служби за сигурност. МВР е системата, която гарантира сигурността в държавата, а не е стоп палката, с която ще спреш гонката с твоя политически противник", заяви Донев. 

Той каза още, че членството на страната в Шенген и Еврозоната трябва да се води от държавния интерес, а не да се урежда с телефонен разговор. Донев увери, че финансите на държавата не са застрашени, но трябва да се предприемат действия, за да се създаде нов бюджет на държавата. 

"Това, което ще направим следващата седмица, е да внесем нов инструмент, с който да подсетим народните представители, че имат отговорност към българските граждани, за да не спрат плащанията в държавата. Ще внесем допълнение на удължителния закон за бюджета за 2022 година", увери служебният премиер.

Донев обеща, че служебното правителство, ще направи всичко възможно, за да се приеме бюджет възможно най-скоро. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)