Радев: България и Хърватия са отговорни за сигурността в нашия регион

Хърватският президент е на посещение в София

25.05.2023 | 12:56 Редактор: Михаела Димитрова
Радев: България и Хърватия са отговорни за сигурността в нашия регион

България и Хърватия, като отговорни и активни членове на ЕС и НАТО, имат важна роля и отговорност за укрепването на сигурността, стабилността и развитието на просперитета в нашия регион. Това каза президентът Румен Радев на съвместен брифинг с държавния глава на Хърватия Зоран Миланович, който е на официално посещение в България.

По-рано днес Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посрещнаха Зоран Миланович и неговата съпруга Саня Мусич Миланович с официална церемония пред сградата на президентството на "Дондуков 2".

"Много важно е, че и двете страни полагат усилия за зелен преход на нашите икономики и енергетики, но и споделят убеждението, че този зелен преход трябва да бъде извършван плавно, справедливо и да гарантира поносима социална цена за гражданите", обясни президентът.

"Споделяме и убеждението, че преходът към въглеродна неутралност няма как да мине без признаването на ядрената енергетика като важна и неотменима част от новия европейски акт за индустрия с нулеви нетни емисии", коментира Румен Радев.

Снимка: БГНЕС