Ще останат ли родилки и бебета без грижи?: Служители на "Майчин дом" протестират

Не може трудово-правните отношения да подлагат под съмнение работата на нашата болница, заяви зам.-директорът д-р Веселин Дяволов

23.05.2023 | 13:53 Редактор: Елеонора Танева

Медици от Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" излизат на протест с искане директорът им да бъде отстранен. Основното недоволство е от условията на труд. Според ръководството на болницата, недоволството е на малка част от работещите. Няма напрежение сред персонала, нито сред родилките. 

"Не може трудово-правните отношения в болницата да подлагат под съмнение работата на нашата болница, която е най-голямата в България. Работата продължава да върви, няма напрежение сред колегите", заяви зам.-директорът на "Майчин дом" д-р Веселин Дяволов.

"Разправиите, които не са в добрия тон, не мога да ги разбера - работата върви, защо е нужно това да се случва? Категорично смятам, че ние трябва да работим в интерес на болницата", добави началникът на клиниката по неонатология проф. Боряна Слънчева. По думите ѝ казусът засяга по-скоро личностни проблеми. 

"Няма напрежение сред работещите, няма проблем нито за постъпващите пациенти, нито за раждащите, нито за предстоящите операции", каза Началник Клиника "Родилна зала" и национален консултант по АГ проф. Асен Николов.  

От лечебното заведение уточняват, че предстоящият протест е иницииран от малка група медици от клиника КАИЛ заради несъгласие с промяната на заемането на временно изпълняващ длъжността началник на клиниката. Обявен е конкурсът за заемане на длъжността началник на клиниката, като до успешното му приключване длъжността ще бъде изпълнявана от доц. Емил Кържин. 

Медицинският съвет на "Майчин дом" изрази единодушно подкрепата си към ръководството на лечебното заведение за смяна на началника на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) – д-р Елена Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)