Магичен пасхален концерт озвучи Божи мост, събират средства за параклис

Мащабното събитие се провежда за поредна година

23.05.2023 | 09:34 Редактор: Искра Ангелова

Пасхален концерт прозвуча на природния феномен Божи мост край врачанското село Лиляче. Мащабното събитие се провежда за поредна година и е с благотворителна цел. Част от средствата ще отидат за изграждането на параклис в близост до скалното образование.

Тържествени църковнославянски песнопения и рецитали от Свещеното писание, фолклор и шедьоври от класическата музика - всичко това в атмосферата на художествено осветление. В пасхалния благотворителен концерт "Мост на небесата" се включиха Класически ансамбъл "Кварто" и приятели, Женски хор "Нуша", Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови и мн. др.

"Атмосферата тук е изключително силно енергийна и вдъхновяваща", каза народният артист Ива Костадинова. "Всеки сътворява, прави", допълни Велислава Костадинова.

"Който е пропуснал и не е дошъл, много е изпуснал. Това неотразимо красиво място трябва да се види от всеки българин, за да се почувства горд", коментира великата Гуна Иванова.

"Това е едно магично място, определено носи много енергия и заедно с нашите танци сме щастливи, че можем да го предадем на всички които са тук", не скри вълнението си Даниела Георгиева от Национален фолклорен ансамбъл "Българе".

"Благодарим на организаторите, в лицето на фондация "Нашият дом е България", а именно в лицето на арх. Пламен Мирянов, че за поредна година се довери на нас и ни покани да бъдем част от този грандиозен концерт", сподели директорът на "Българе" Светослав Петков.

С част от средствата за концерта ще бъде изграден параклис в района на природния феномен Божи мост. Храмът ще се казва "Св. Дух" и за неговото създаване са необходими около 50 000 лв.

Вижте повече във видеото.