След среща с Шишков започва авариен ремонт на водопровода във Варна

Дейностите ще бъдат финансирани от местното ВиК дружество

19.05.2023 | 22:27 Редактор: Елеонора Танева
След среща с Шишков започва авариен ремонт на водопровода във Варна

Започва авариен ремонт на участъка от водопровода във Варна, който дефектира най-много. Ще бъде направен график и съвсем скоро ще започне подмяната на тръби в наклонения терен с подходящ материал. Дейностите ще бъдат финансирани от ВиК – Варна. При необходимост ще бъде отпуснат кредит от "Български ВиК холдинг“ ЕАД. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след проведената във Варна работна среща с областния управител Марио Смърков и кмета на общината Иван Портних. 

Разрешението за ползване на авариралия водопровод е от 2008 г. Със сигурност има проблеми във времето назад.

"Искам да разбера защо този водопровод дефектира, има ли някакво напрежение с поддръжката на ВиК във Варна", каза още министър Шишков.

Инвеститор е било Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Община Варна е издала разрешението за строеж. Всички институции започваме да търсим проекта. Днес установихме, че той липсва както в МРРБ, така и в община Варна.

"Това е обезпокоително", отбеляза министърът. И допълни, че ще бъде направен анализ на изпълненото, за да се знае какъв е мащабът на необходимите ремонтни дейности.

"Оттук нататък стъпваме на наследството и започваме да решаваме проблемите", каза Иван Шишков.

Снимка: МРРБ