Запали се сградата на общината във Велико Търново, има пострадали

Служители на Енерго Про са вдишали дим

19.05.2023 | 11:30 Редактор: Петя Кръстева

Пожар в общината на Велико Търново евакуира работещите в сградата. В борбата с пламъците се включиха няколко екипа с общо 13 пожарникари. След намесата на екипи на пожарната огънят бе загасен, а ситуацията - овладяна.

При инцидента са пострадали двама служители на Енерго Про, които са вдишали задушлив дим, съобщиха от полицията. Пострадалите са в стабилно състояние, съобщиха от областната болница. Пламъците избухнали от електрическо табло на втория етаж на сградата. 

"При пристигането на място заварихме задимени помещения в община Велико Търново, причината за което е рутинна подмяна на електромерите. Извършихме бърза евакуация, хубавото е, че нямаше паника и извеждането на служителите стана бързо", отбеляза директорът на ОДПБЗН комисар Красимир Кръстев.

"След като се разнесе димът, ще пуснем хора, които да изключат всички компютри и всички уреди, които са в мрежата, за да може да влязат екипите на енергото и да започнат да работят по таблото", заяви зам.-кметът на града проф. Георги Камарашев.

Към момента сградата се отдимява, а пожарникари правят обходи. Предстои пожарникарите да извършат втори оглед, а служители на енергийното дружество ще отстраняват повредите.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Васко Далаверата
преди 11 месеца
Киро Брейка добре ли е писа ми че щял да ходи да си плаща данъците аз съм Васко Далаверата тираджия гастарбайтер в Америка която е две Америки и аз съм от тези които си искат земята и фермите а не *** глобалюги Сигнализирай за неуместен коментар