Млад мъж загина в катастрофа край Лозен, бебе и още няколко души са в болница

15-годишно момче е в кома след тежка черепно-мозъчна травма

19.05.2023 | 08:31 Редактор: Петя Кръстева

Тежка катастрофа на пътя Пазарджик-Белово отне живота на 29-годишен мъж, а петима души са в болница с различни наранявания. Сред пострадалите е и дете на година и 10 месеца. Ударът между два автомобила е бил челен, а шофьорът, който е причинил инцидента, е 19-годишен.

Той е без опасност за живота, но пътуващото с него 15-годишно момче е в тежко състояние. Пробите и на двамата шофьори за алкохол и наркотици за отрицателни.

"В едната лека кола от марката "Опел " са пътували общо 5 лица, а в другия – двама младежи. Единият е 19-годишен от Белово, а другият на 15, също от Белово. За съжаление, в резултат на тежкия удар  мъж на 29 години от септемврийското село Ковачево, е починал на място", коментира говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

По думите на д-р Димитър Бакалов от Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик "най-тежко е състоянието на 15-годишно момче, което е с тежка черепно-мозъчна травма, с контузионен бял дроб, в кома е, с опасност за живота".

"За съжаление, останалите пострадали също са млади хора, едно момче на 12 години е в Хирургично отделение, пристига с мозъчен оток, с фрактура на дясна бедрена кост и ребрата. В момента е под наблюдение. Извършили сме му лапароцентеза, има данни за коремна травма. Имаме и едно детенце на година и 10 месеца със счупено дясно краче", отбеляза той. 

А край Кюстендил 32-годишна жена беше задържана от полицията, след като блъснала колата си в паркиран автомобил. Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип установил, че водачката е возила в колата двете си деца. Дрегерът отчел 2.34 промила алкохол.


1
1 rate up comment rate down comment 1
Тъжно
преди 11 месеца
Жалко за хората от селата, къде са тръгнали да пътуват по пътищата със западняшки мощни автомобили вместо да си стоят живи и здрави на село на къщите и дворовете да си гледат живота градината и животните? Сигнализирай за неуместен коментар