Борисов: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България

Време е нашите съседи от РСМ да изпълнят своите ангажименти, заяви лидерът на ГЕРБ

16.05.2023 | 20:40 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България

Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България и ние от ГЕРБ-СДС сме твърдо решени да предложим експерти, които да могат да изведат България от кризите.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook за срещата си с комисаря по политиката на разширяване и съседство на ЕС Оливер Вархей.

"България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти за конституционно гарантиране правата на гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание", написа още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е поставил въпроса за неприятния инцидент с недопускането на територията на Северна Македония на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6 май.

"Подобно поведение на властите в Северна Македония е в противоречие с Договора за добросъседство между двете страни, както и не отговаря на европейските ценности за свобода на движението. Благодарих на комисаря за реакцията на европейските институции по казуса", написа още Борисов в социалната мрежа.

Снимка: Facebook