"Невероятен актьор и характер": Последно сбогом с голямата актриса Емилия Радева

Близки и приятели на актрисата се събраха в храм "Св. Седмочисленици", за да я изпратят в последния ѝ път

16.05.2023 | 14:30 Редактор: Вяра Димова

Близки и приятели се събраха да отдадат последна почит пред голямата актриса Емилия Радева. Опелото бе в столичния храм "Св. Седмочисленици". В последния ѝ път я изпратиха много обичани лица от сцената и екрана. Тя напусна този свят на 90 години, остави емблематични роли в десетки театрални постановки и игрални филми.

"Емилия Радева е от малкото хора, които имат в себе си мощта да оставят два спомена - спомен като актьор. Емилия беше човек с изключителен характер", каза актьорът Милен Миланов.

"Нейният живот е изпъстрен с много артистичност, веселба, борбеност и най-вече всеотдайност. За мен тя беше ментор", сподели певицата Камелия Тодорова.

Емилия Радева играе в над 100 роли в киното и театъра. Многократно е определяна като актрисата и аристократката на българския театър. Носител е на наградите "Заслужил" и "Народен" артист.

През 2003 г. тя получава орден "Стара планина". 10 години по-късно получава и "Аскер" за цялостно творчество. 

Последният филм, в който участва - "Светецът светкавица", ще бъде прожектиран в нейна памет на 30 и 31 май в кино "Влайкова" от 19 ч.

Вижте повече в репортажа на Стефан Борисов.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Марин
преди 10 месеца
Светла Памет ...Може ли поне в такива тъжни моменти да не пускате тия Реклами толкова ли ще обединение ако поне в такива случай да няма Реклами Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
Голина
преди 11 месеца
Емилиян Радева е българската Симон Синьоре,красива и голям талант Сигнализирай за неуместен коментар