Натоварен трафик в София: Започна ремонт на линията на трамвай 5 в "Княжево"

От Столичната община призовават да се използват обходни маршрути

13.05.2023 | 19:30 Редактор: Михаела Димитрова

Натоварен трафик и пътни тапи очакват софиянци. Започва ремонт на линия на трамвай номер 5, в участъка от кв. "Княжево" до бул. "Цар Борис III".

Ремонтът ще продължи два месеца, ще бъде стеснен участък от около 150 метра, като движението ще се осъществява в една лента и с временна светофарна уредба ще бъде регулирано така, че да има движение в двете посоки.

От Столичната община призовават да се използват обходни маршрути.

"От днес следобед започва изграждането на новите релси на трамвай Nº 5 , в поделеното трасе в кв. "Княжево" на бул. "Цар Борис III", каза пред журналисти заместник - кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов. 

"За целта ще бъде стеснен участък от около 150 м. (по бул. "Цар Борис III" между ул."Люлински път" и ул. „Преслав" в кв. "Княжево"), като движението ще се осъществява в една лента и ще бъде регулирано с временна светофарна уредба, така че да има движение в двете посоки", посочи той. 

Обходните маршрути включват ул "Панорамен път" през кв. "Княжево" и ул. "Любляна", а за идващите от Перник, обходният маршрут е през магистрала "Струма", каза той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
ДАВ
преди 11 месеца
Малоумно, както винаги. Само да вметна, че ул. "Любляна", изобщо не е никакъв обходен маршрут в този случай. Ние, жителите на кв. Княжево отново сме заложници в собствения си квартал и трябва да страдаме заради бюрократи и фирми "управляващи" евросредства. Смешни са всички изказвания на кметове и администрация за това, колко много правят да дишаме чист въздух - как да се случи като вие нарочно ни вкарвате в задръствания и отдечка от 500 метра се минава за 40 минути извън час пик!!??!! Сигнализирай за неуместен коментар