"Откраднато детство": Малчугани от Варна вече 10 години са без детска площадка

Иизпратиха ни сигнал и за закъснение в косенето на тревните площи

09.05.2023 | 21:50 Редактор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info получихме различни сигнали от Варна. Ето какво пише наш потребител за проблем, за който от 10 години не се намира решение.

"Пред бл.33 в ж.к. "Чайка" във Варна до 15 септември 2013 г. имаше детска площадка. На 15 септември същата година бяха премахнати люлките и пързалката от детския кът, останаха само контурите на пясъчника да ни напомня за детския кът (може би, защото децата започват училище и не трябва да имат забавления). На обособилата се зелена площ може би ще изникне жилищен блок, пак така тихо и без съгласието на живущите в района, но може би със съгласието на администрацията и кмета на района. За тези години в квартала бяха построени много площадки по евростандарт, но за този парцел явно нещо не достига, а може и така да се харесва на екипа на кмета - със счупените пейки и стърчащи железа. Имаме входирана жалба от живущите в квартала до община Варна, но досега никакъв отговор!", пише в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район "Младост" в същия град, на които се вижда избуяла трева в околоблоковото пространство. Според автора на сигнала има закъснение в косенето на тревните площи.

Снимка: Helpbook