Борисов: Утре в НС ще предложим премиер, ще направим правителство

Каквото и да ни струва, подчерта лидерът на ГЕРБ

09.05.2023 | 12:15 Редактор: Юлиан Христов

Ще предложим безспорен премиер. Да го направим утре пред парламента пред лидерите на всички партии. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"Категорично сме решени да направим правителство, каквото и да ни струва това", настоя лидерът на ГЕРБ.

"Избори през август, и това го каза президентът на републиката, без бюджет, е катастрофа. Всеки отговорен политик, всеки, който взима заплата за тази работа, не може да остави парламента да работи един месец и нещо без да произведе нищо", категоричен е Борисов.  

От думите му стана ясно, че се предлага програмно правителство с определен срок на работа, в което да влязат експерти от ГЕРБ, ДБ и ПП. Основните цели са влизане в Шенген и Еврозоната.  

"Катастрофи, убийства, грабежи - абсолютно никаква перспектива за България", алармира Борисов. 

"И повярвайте ми, изборът (на премие - бел. ред.) е за точния момент. Българите очакват да се сложи ред в хаоса, очакват процедурите по Шенген, по Еврозоната да тръгнат, очакват правосъдната реформа. Много умувахме какво ще понесе като негативи партията. Но, който се страхува от мечки, не ходи в гората", посочи още лидерът на ГЕРБ.  

Борисов изрази надежда с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ГЕРБ да постигне конституционно мнозинство в парламента.  

"Поемаме вашия хейт, поемаме опорките ви. Надяваме се, като сме с вторите, това да не се случи", допълни той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)