Организмът на Краси Георгиев е под голям стрес в стъклената клетка

Непрекъснато го наблюдават психолози

08.05.2023 | 12:10 Редактор: Петя Кръстева
Организмът на Краси Георгиев е под голям стрес в стъклената клетка

Вече 9 дни ултрамаратонецът Краси Георгиев живее в изолация пред погледа на столичани. Той участва доброволно в социалния експеримент "Стъклената клетка". 

"Краси Георгиев е един много подготвен човек и когато преминеш през Ада и излезеш на светло, организмът ти много добре помни какво е било в Ада. Той има памет. Въпреки всичко, София пее и танцува пред него и с него, минават хора и с палци показват, че го подкрепят, за което благодарим, защото той се подлага на това в името да привлече внимание върху големия проблем за тази дигитална клетка, за самоизолацията, която води към зависимости", каза Албена Ненкова от екипа на ултрамаратонеца.

Тя добави, че дигиталната зависимост прави хората податливи към още по-тежки зависимости.

Общо един месец – преди и след експеримента, Краси Георгиев се наблюдава от лекари, които следят показателите му.

"За нас, наблюдаващите отвън, всичко е наред – Краси е в много добра форма. Истината обаче е, че това е фасада. Организмът му реагира. Кръвните му показатели отчитат, че той е под голям стрес. Променен му е много холестеролът. Той е на много точен хранителен режим, което значи, че съзнанието е това, което реагира и дава сигнали, които ние не разчитаме", каза Албена Ненкова, цитирана от БНР.

Тя допълни, че Краси Георгиев непрекъснато се наблюдава от психолози, които отчитат, че дискомфортът в състоянието му е временен.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Али
преди 11 месеца
Краси,защо не си гледаш здравето ***,на кого и защо ще се доказваш,чудиш се как да се разболее ли. Сигнализирай за неуместен коментар