Сантиметър по сантиметър: 15 часа продължава огледът на мястото на инцидента с Гешев

От следствието не потвърждават информацията, че има заподозрени

02.05.2023 | 16:09 Редактор: Юлиан Христов

Повече от 15 часа продължава огледът на мястото на избухналото взривно устройство на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

"Бригада от експерти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на взрива - цялото асфалтово покритие около него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и веществени доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже вида на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено. Извършен е оглед и на автомобила на главния прокурор", обясни пред журналисти следователят Мариан Маринов на мястото на взрива във вилна зона "Ярема".

По думите му на този етап не може да каже, че има заподозрени. "Разследването ще бъде обективно, всестранно и ще се изследват всички възможни версии", заяви Маринов.

Изследват се различни материали - пластмасови частици, дървени частици, метални частици с формата на сачми. По дърветата наоколо има следи от поражения. Разследващите към момента не предоставят информация за това какви са щетите върху автомобила, в който се е возил главният прокурор.

"Има образувано досъдебно производство за престъпление по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм", съобщи пред журналисти днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.