Седмицата започва с температури от 4 до 12 градуса, на места чадър няма да е излишен

Във вторник и сряда времето ще бъде динамично с преминаване на облачни вълни от запад на изток

01.05.2023 | 07:22 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с температури в страната от 4 до 12 градуса, по Черноморието 9-10.

Преди обед от запад ще се заоблачава, докато на изток ще бъде слънчево. Следобед ще вали в западните и централните райони. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 16 до 22 градуса, по Черноморието - 17-19, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александирна Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна следобед, с валежи над Рила и над Пирин, а над 2200 м ще превалява мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде до умерен от югоизток със скорост до 25 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 0 градуса, на 1500 м височина до 8.

Влажни въздушни маси от запад ще се придвижват към Балканите. Ще има повече слънце с валежи главно в планинските райони.

Над континента по-интензивни валежи се очакват в страните от Скандинавието, в източните територии от Европа, както и по Атлантическото крайбрежие.

У нас, във вторник и сряда времето ще бъде динамично с преминаване на облачни вълни от запад на изток и валежи главно в Западна и Централна България.

В четвъртък над страната ще премине Средиземноморски циклон с интензивни валежи с летен характер.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)