Йотова: Позицията ни с Радев е ясна - трябва кабинет със стабилно мнозинство

Дори когато са искрени политиците, остава усещането, че не са, заяви вицепрезидентът

27.04.2023 | 14:17 Редактор: Вяра Димова
Йотова: Позицията ни с Радев е ясна - трябва кабинет със стабилно мнозинство

Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и постоянна – България се нуждае от редовен кабинет със стабилно мнозинство. Ние не упрекваме партиите, а поставяме пред тях реалните проблеми на хората, на държавата. Много лесно е да обвиняваш другия за своите неуспехи.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на дискусия с участниците в първия курс на Национална програма "Управленски умения" на Българско училище за политика "Димитър Паница".

В продължилия над 3 часа разговор беше обсъден широк кръг от проблеми – въпросът за лидерството и поемането на отговорност, актуалната политическа обстановка в България и проблемите пред държавата, отношенията с Република Северна Македония, членството в Шенген и еврозоната, войната в Украйна.

Вицепрезидентът посочи основните качества на истинския лидер, които илюстрира с примери от историята и от настоящия политически живот в страната и чужбина.

"Образованието е в основата на лидерството, защото лидерът се налага да взима решения, които влияят върху повече хора, и трябва да бъде добре образован и информиран", посочи Йотова.

Според нея сред качествата на лидера е умението да чуваш различното мнение. В дискусията беше обсъден въпросът за липсата на доверие в политическата система.

"Дори когато са искрени политиците, остава усещането, че не са. Това трябва да променим", заяви вицепрезидентът. Тя подчерта като проблем сериозното отдалечаване на някои политически ръководства на партиите от техните избиратели, като определи като показател за това изборните резултати.

По темата за Шенген Илияна Йотова отново изтъкна своята позиция, че 12 години политически критерии спъват приемането на България в зоната без граничен контрол.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 1 година
И нашата позиция е ясна - трябваше да ви загробим двамцата с Рундю още когато се изходихте с вдигнатото юмруче , мръсни комунистически сатрапи ! Сигнализирай за неуместен коментар