"Просташки изказвания" и нецензурни думи пред деца в НС заради джендър идеологията

Страстите се нажежиха около обсъждането на разделянето на Комисията по въпросите на младежта, децата и спорта

26.04.2023 | 13:47 Редактор: Елеонора Танева

С 20 минути закъснение започна пленарното заседание на Народното събрание днес. В началото имаше декларации по повод 108-ата годишнина от арменския геноцид. 

След това започнаха да се сипят обиди между ПП-ДБ и "Възраждане". Повод за нажежаване на обстановката стана въпросът дали да бъде разделена Комисията по въпросите на младежта, децата и спорта, както поиска Никола Минчев. От "Възраждане" обвиниха ПП-ДБ, че с това предложение обслужват НПО-та, които да привлекат джендър идеологията в училищата.

"Това беше коментирано на председателски съвет и представители на вашата коалиция от 7-8 партии. Ясно беше защо искат да раздуят щата, за да угодите на поредното НПО, свързано със Сорос, Морос и подобни грантояди", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

"Не знам "Възраждане" кога са против НПО-тата и ги дразнят. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании или по принцип не им харесват НПО-тата", отвърна народният представител от ПП-ДБ Явор Божанков.

"Не бива да допускаме тази трибуна на става място за изява на сбъркани хора, с нетрадиционна ориентация - преминаващи от лява в дясна партия в рамките на една седмица, без никакъв проблем", подчерта лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

"Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Аз винаги мога да ви назова Коцето Късопи..., човек който пише с къси букви", репликира го Манол Пейков от ПП-ДБ.

"Тук имаше един балкон, пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак, типичен доносник и всичко това не носи нищо полезно за нашата страна", сложи точка на спора Костадинов.

Манол Генов и Костадин Костадинов бяха наказани със "забележка" от председателя на НС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Ако това е "политическия ни елит", цначи сме обречени. Сигнализирай за неуместен коментар