"Убийците - вкъщи, децата - в гробовете": Близки на загинали в катастрофи протестират

Настояват за промени в Закона за движение по пътищата

26.04.2023 | 12:10 Редактор: Тодор Петров

Близки на загинали в катастрофи излязоха на протест пред Народното събрание. Те проведоха поредна среща с говорителя на главния прокурор Сийка Милева и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Красимира Филипова. 

"Ще продължим с много по-големи протести, защото в тази държава нищо не се случва. Трябва спешна промяна на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за движение по пътищата. Всички тези хора от години чакат справедливост. Убийците на техните деца са вкъщи, повечето от тях, а децата са по гробовете", заяви Иван Спасов - организатор на протеста за условна присъда на полицая, блъснал на пешеходна пътека 7-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница.

"Убийците стоят 3 месеца в ареста, или изобщо са пуснати под гаранция, отиват си във вкъщи, а всичките тези деца са в гробовете, за съжаление", каза още Спасов, цитиран от БГНЕС.

Протестиращите търсят срещи и с политическите формации. По-рано на протеста, който проведоха пред Народно събрание, се появиха представители на ГЕРБ и на "Възраждане", които са съобщили на протестиращите, че са вкарали законови промени и ще забързат нещата.