"Беше цялото в кръв": Рикоширал куршум ранил детето в Шуменско, стрелецът целел гълъби

Многократно е осъждан за кражби и остава в ареста

21.04.2023 | 19:11 Редактор: Петя Кръстева

9-годишно дете от село Косово пострада, след като бе простреляно с въздушна пушка. За щастие, момчето е без опасност за живота, а раната е само повърхностна.

Детето е простреляно от 42-годишен мъж, докато играе в двора на читалището в родното си село Косово. Мъжът е стрелял по гълъби.

"Качил се горе да убива гълъби и като стрелял в цимента, рикоширали там сачмите и отишли в детето. Намерихме го вчера тук, с пушката беше. Детето беше цялото в кръв и дупка имаше", разказва Иван Иванов.  

Момчето е откарано в шуменската болница, където след преглед е установено, че раната е повърхностна и опасност за живота му няма, но е настанен за лечение. След инцидента в къщата на 42-годишния мъж, полицаите попаднали на огромен арсенал. 

"Въпросната въздушна пушка е установена със сачма в нея. Установена е кутийка с още сачми, пет торби с барут, множество боеприпаси за ловно оръжие, два артилерийски снаряда. Назначена е експертиза на иззетите боеприпаси", поясни началникът на РУ-Нови пазар. Веселин Райнов.

42-годишният мъж е криминално проявен, многократно осъждан за кражби, образувано е досъдебно производство и остава в ареста.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.