"Неуловими са": Каруци се движат свободно из София

Продават малотрайни продукти в бус край Банско

21.04.2023 | 20:25 Редактор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info и тази седмица не мина без молба за проверка към БАБХ относно поредната търговия с храни без всякакви документи.

В село Филипово, община Банско, всеки петък спира бус, от който се продават бързо развалящи се храни като яйца, сирене, пиле, колбаси и други меса. Авторът на сигнала твърди, че се внасят от Турция. Липсват етикети и всякакви лицензни условия за съхранение и продажба.

Столичани също алармират за сериозен проблем, но този път с каруци. Със затопляне на времето редовно се забелязват такива, макар от миналата година  да са забранени в цяла София. Този път сигналът е от квартал "Бели брези". Той завършва с лаконичното изречение "Няма смисъл да се пращат инспектори, за да отговарят тривиално - каруцата е в движение , неуловима е за органите".

В случай че забележите наредности около мястото, където живеете или преминавате, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележите точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook