Дъждовен край на седмицата, но ще бъде все по-топло

Понеделник ще започне със слънце, но следобед отново ще има превалявания

21.04.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Денят ще стартира с минимални сутрешни температури от 5 до 11 градуса, в североизточните райони на места до 9-10. Ще има разкъсана облачност и на много места в страната слънцето ще ни се усмихва. В източните райони облачността ще бъде значителна. 

Следобед в Централна и Източна България ще се образува купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд. Най-защитени от дъждовното време ще са западните части от страната. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури ще са от 18 до 23 градуса в югозападните райони, а по морето до 13-15, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През нощта срещу събота валежите ще спират. В събота от североизток ще нахлуе по-влажен въздух в страната и на много места ще има валежи от дъжд, а над 2200 м височина валежите ще са от мокър сняг. 

В неделя прогнозата отново е за дъждовно време. Понеделник ще започне със слънце, но следобед отново ще има превалявания. Във вторник и сряда краткотрайните дъждове и гръмотевици ще бъдат често явление у нас.

Гледайте цялата прогноза във видеото.