Откриха трима изчезнали от Кърджалийско, само единият е жив

Причината за смъртта на мъж и жена вероятно е удавяне

18.04.2023 | 12:51 Редактор: Елеонора Танева
Откриха трима изчезнали от Кърджалийско, само единият е жив

81-годишен мъж от кърджалийското село Генерал Гешево, обявен за местно издирване на 15 април, е бил намерен тази сутрин в района на село Устрен. Това е на 5 км от мястото, където е видян последно.

Възрастният човек е премръзнал, но в сравнително добро състояние и е транспортиран за преглед до Спешното приемно отделение в Кърджали, уточних от полицията. Около 6:30 часа тази сутрин издирваният бил забелязан от шофьор на автобус, който му помогнал и подал сигнал.

Други два сигнала за изчезнали хора в региона не завършиха с добра новина. 66-годишен мъж, изчезнал от село Девесилово е открит мъртъв в дере в землището на селото. Тялото е намерено на 17 април по обед. 

Като вероятна причина за смъртта се сочи удавяне. Извършен е оглед, при който не са били установени следи от насилие. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство. 

Намерено е тялото и на 65-годишна жена от Ардино. Нейни близки са подали сигнал, че не се е прибрала. При огледи тялото ѝ е открито в коритото на река Ардинска. Извадено е на брега с помощта на екип на пожарната служба в града. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ-Ардино.

Не са били открити следи от насилствена смърт. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)