Часове отне минаването по границите в последния почивен ден, не мина и без катастрофи

При верижна катастрофа на АМ "Тракия" пострада семейство с две деца

17.04.2023 | 18:52 Редактор: Вяра Димова

Краят на празничните дни по традиция не се размина без тежки пътни инциденти, тапи по основните пътни артерии и опашки по граничните пунктове. 20-километрова беше колоната от автомобили на магистрала "Тракия", край Пазарджик. А причината - тежка верижна катастрофа.

По първоначална информация са пострадали мъж, жена и двете им деца. Транспортирани са в болница в Пазарджик и са с множество травми, и наранявания, съобщиха от МВР.

Около обяд на най-невралгичната точка – пътният възел при Симитли започна да се образува тапа. Тежкият трафик, идващ от Симитли и от Гърция, започна интензивно да се слива и за шофьорите настъпи голямото чакане.

За всяко свое великденското прибиране шофьорите пазят неприятни спомени.

Още в ранния следобед много натоварено и с тапи стана движението между Симитли и Благоевград. На кратката отсечка от АМ "Струма" в района се образува 2 километра задръстване и в двете ленти.

На много места в Югозападна България в днешния ден работят камери за контрол на скоростта. Те менят своето местоположение, а от "Пътна полиция" съветват шофьорите да карат внимателно и да спазват всички ограничения.

Вижте повече в репортажа на Вероника Янкова.

Снимка: БГНЕС